Hälsokost - Tränasmart

hälsokostHälsokost är något som blir allt mer vanligt. Bra eller dåligt för hälsan? I detta inlägg ska jag gå igenom hälsokost och dess för- och nackdelar.

Fördelar med hälsokost

Kroppen ser ”molekyl” som ”molekyl” och att få i sig c-vitaminer i tabletter eller mat spelar mindre roll – de positiva effekterna är densamma ifall vi endast kollar på c-vitamineras effekt för kroppen.

Nackdelar med hälsokost

Mångfalden blir ofta inte den bästa när man får i sig sina vitaminer och mineraler från hälsokost. Det blir också alltid samma typ av mineraler och vitaminer dag in och ut – variation är alltid bäst.

Tar man för mycket kan man också få en direkt negativ effekt istället för positiv då det kan bli för mycket i kroppen på för kort tid. Kroppens immunförsvar kan också skämmas bort och effekterna avtar och när man slutar med hälsokosten kommer kroppen vara sämre på att få upp det man får i sig på naturlig väg.

För att kontra dessa negativa effekter bör du pausa och inte ta mer än vad förpackningen förespråkar.

Slutsats om hälsokost

Hälsokost har en viss positiv effekt. Men man ska inte överskatta den då lagom är bäst. Ofta får man i sig tillräckligt i maten. Men får du i dig för lite för någon anledning (student, reser etc) kan det vara en mycket god idé.

Köpa hälsokost på nätet

Ska du köpa hälsokost på nätet rekommenderar jag min hemsida om hälsokost. Där har jag listat butiker där man kan köpa hälsokost på nätet.

Lycka till med ert hälsokost!