Ät smartare och bättre med matkasse - Tränasmart

Många upplever att de sitter fast i negativa mönster när det gäller kosten. Att förändra en vana brukar kräva stor beslutsamhet och mycket energi. Att äta hälsosam och nyttig mat är ofta associerat med att äta tråkig mat som inte alltid så god. Men så behöver det inte vara. Det finns idag ett stort utbud av matkassar med god mat som är planerade utifrån ett hälsoperspektiv och där viktminskning är en fin bonus.

Matkasse med hemleverans fungerar så att du prenumererar på en matkasse som är färdigplanerad med recept och råvaror. Steget till att äta hälsosamt och gott minskar och det enda du behöver göra är att laga maten och på så sätt påbörja en ny livsstil. Det bästa är att du får hjälp att göra det, ingen planering eller dyr inhandling av exklusiva råvaror, allt är klart, genomtänkt och levereras hem till din bostad.

Många av matkassarna är inriktade mot en metod till exempel GI, Lchf eller viktväktarmetoden. GI metoden är en mycket populär och effektiv metod. Den innebär att du äter mat som innehåller en bra balans mellan protein, naturliga fetter och nyttiga kolhydrater. GI metoden är en metod som värnar om hälsan där du äter en god och varierad kost. GI står för Glykemiskt Index där mätningar har gjorts på hur blodsockernivån påverkas av snabba och långsamma livsmedel. Exempel på livsmedel som påverkar blodsockret snabbt är saft, kakor, och vitt bröd medan livsmedel som påverkar blodsockret på längre sikt kan vara flingor, gryn, pasta och ris. Matvaror med lågt GI är till exempel baljväxter, fibrer, fullkorn, frukt och grönsaker.

Se lista på matkassar med GI och välj den som passar dig bäst. Det är nu enklare än någonsin att äta hälsosamt, nyttigt och gott.